Atena, Grecia

Vacanță în Atena

Descubre paisajes espectaculares, historias ocultas y un sol que te invita a relajarte. Explora. Disfruta. Ríe. Saborea. Reúne recuerdos para ponerlos en un marco.

Atena

Vacanță în Atena - Zbor și cazare în Atena | sejureuropa.ro

Descoperă Atena, bijuteria Greciei, numită după venerabila zeiță a înțelepciunii, Athena. Cu Acropolele său magnific care își îndreaptă privirea spre orașul modern, cosmopolit, Atena este locul de naștere al civilizației occidentale și o comoară culturală ce te așteaptă să o explorezi.

Leagănul filosofiei, democrației și teatrului occidental, capitala Greciei continuă să fie un centru global al culturii, iar centrul său istoric găzduiește situri clasice emblematice și muzee pline de artefacte din Grecia Antică, multe dintre ele înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Pentru o incursiune în istorie, vizitează Parcul Arheologic, unde te vei întâlni cu măreția civilizației antice. Aici poți explora Muzeul Nou Acropole, o bijuterie modernă a tehnologiei ce găzduiește expoziții luminoase și aerisite, și Muzeul Național de Arheologie, cel mai mare muzeu arheologic din Grecia. Atena te îmbie să explorezi și latura sa modernă. Plaka, vechiul cartier istoric, se întinde sub Acropole și este o destinație plină de farmec, cu străduțe înguste și taverne tradiționale. Pentru o experiență autentică a vieții de zi cu zi, nu rata o plimbare prin Monastiraki, unde poți gusta din deliciile locale și te poți bucura de atmosfera vibrantă.Trebuie să vezi

Partenonul

Înălțându-se mândru pe Acropole, Partenonul este un simbol al Atenei, atrăgând uimirea tuturor vizitatorilor săi. Această minunată capodoperă a arhitecturii antice grecești te va fascina cu detaliile sale remarcabile și istoria sa bogată.


Muzeul Arheologic Național

O comoară culturală ce găzduiește artefacte spectaculoase din întreaga Grecie Antică. De la sculpturi ale zeilor olimpieni la bijuterii și ceramică, acest muzeu e oglinda istoriei civilizației elene.


Templul lui Zeus Olimpianul

Impresionanta ruină a celui mai mare templu din Grecia Antică, dedicat regelui zeilor, te va fermeca cu dimensiunile sale imense și cu povestea sa legendară, fiind un must-see pentru iubitorii de istorie și arhitectură.


Stadionul Panathenaic

Este locul unde s-au desfășurat primele Jocuri Olimpice moderne în 1896. Cu o istorie interesantă și o arhitectură magnifică, acest stadion reprezintă o mărturie vie a pasiunii grecești pentru sport și competiție.


Agora Antică

Un centru vital al vieții politice, sociale și comerciale în Atena Antică, Agora este plină de relicve ce ilustrează viața cotidiană a grecilor antici. Explorează vestigiile impresionante ale pieței publice, templelor și altor clădiri importante din acea perioadă.


Muzeul Nou Acropole

Un loc de văzut pentru orice vizitator interesat de istoria și arheologia Atenei, muzeul îți dezvăluie o colecție impresionantă de artefacte descoperite pe Acropolă, oferind o perspectivă captivantă asupra bogatei moșteniri culturale a orașului.


Teatrul antic Dionysos 

Situat la poalele Acropolei, acest teatru vechi impresionează prin grandiozitatea sa și prin atmosfera incitantă. Fii martorul locului unde s-au desfășurat cele mai mari tragedii și comedii ale lumii antice, într-o scenă naturală ce te va fascina cu siguranță.


Templul lui Hefaistos

Este una dintre cele mai bine conservate structuri antice din Atena. Templul impresionant este dedicat zeului grec al focului și metalurgiei, Hefaistos. Construit în secolul al V-lea î.Hr., templul are o arhitectură remarcabilă, simplă și elegantă.


Contactează-ne