Roma, Italia

Vacanță în Roma

Descoperă peisaje care îți fură privirea, istorii ascunse și razele de soare ce te îmbie spre relaxare. Explorează. Bucură-te. Râzi. Degustă. Adună amintiri de pus în ramă.

Roma

Vacanță în Roma - Zbor și cazare în Roma | sejureuropa.ro

Descoperă fascinanta combinație dintre trecut și prezent în Roma, unde istoria și modernitatea se împletesc într-un dans continuu. Indiferent dacă explorezi pentru 3 zile, 3 săptămâni sau chiar 3 luni, pregătește-te: ești în fața celui mai impresionant muzeu în aer liber din lume! Roma, orașul etern, are o bogată istorie care își lasă amprenta în fiecare colț de stradă. Roma reprezintă un veritabil tezaur al experiențelor de neuitat. De la grandiosul Vatican, Fontana di Trevi și Piața Sfântul Petru, până la atmosfera vibrantă de pe Scările Spaniole și măreția Colosseum-ului, fiecare pas te va purta într-o călătorie memorabilă prin patrimoniul cultural remarcabil al orașului.


Unul dintre cele mai fotogenice orașe ale lumii, Roma te așteaptă cu brațele deschise să îți surprindă simțurile. Fie că alegi să explorezi atracțiile sale, să te relaxezi în cafenelele pitorești sau să trăiești din plin senzațiile bucătăriei italienești, planifică-ți o ședere de cel puțin 5 zile pentru a absorbi pe îndelete esența orașului. Descoperă arta, cultura și ospitalitatea romană, transformându-ți vacanța într-o aventură de neuitat.

Trebuie să vezi

Colosseum

Descoperă măreția istorică la amfiteatrul antic construit între anii 70 și 80 e.n. Acest simbol al Romei a fost martor la luptele gladiatorilor, fascinând mii și mii de spectatori. Colosseumul rămâne o bijuterie a antichității care te teleportează în epoca glorioasă a Romei.


Vatican

Explorează inima creștinătății la Vatican, unde Basilica Sfântul Petru impresionează prin măreția sa arhitecturală, iar Muzeele Vaticanului găzduiesc opere de artă inestimabile. Vatican te invită într-o călătorie fascinantă prin artă și spiritualitate.


Fontana di Trevi

O capodoperă barocă de secol al XVIII-lea, această bijuterie arhitecturală impresionează cu detaliile sale sculptate și scenele mitologice. 


Piața Navona

Pășește în atmosfera vibrantă a Pieței Navona, o bijuterie barocă dominată de sculpturi artistice și spectacole stradale. Savurează o cafea la terasele pitorești și lasă-te purtat de farmecul locului.


Scările Spaniole

Situate în Piazza di Spagna, cele 135 de trepte atrag prin atmosfera vibrantă. La capătul lor se află Biserica Trinità dei Monti, adăugând o notă de splendoare spirituală și o priveliște uimitoare.


Forumul Roman

Întoarce-te în timp printre ruinele centrului istoric al Romei antice, unde se desfășurau evenimentele majore. Imaginația te va purta în lumea vieții antice, între coloane și temple impunătoare.


Castelul Sant'Angelo

Descoperă istoria acestui castel medieval, de la mausoleu la fortăreață, cu priveliști panoramice asupra orașului și râului Tibru. Locul emană o atmosferă de mister.


Bazilica Santa Maria Maggiore

Construită în secolul al V-lea, această biserică dedicată Fecioarei Maria atrage atenția cu mozaicurile sale excepționale, reflectând o bogată istorie artistică. 


Galleria Borghese

Explorează această galerie de artă impresionantă, care adăpostește capodopere ale lui Bernini, Caravaggio și Raffaello. E o incursiune captivantă în lumea artei renascentiste și baroce.


Pantheon

Intră în templul dedicat zeilor antici! Construit în anul 126, impresionează prin cupola circulară, cu un diametru de 43 de metri prin care intră lumina.


Contactează-ne