Istanbul, Turcia

Vacanță în Istanbul

Descoperă peisaje care îți fură privirea, istorii ascunse și razele de soare ce te îmbie spre relaxare. Explorează. Bucură-te. Râzi. Degustă. Adună amintiri de pus în ramă.

Istanbul

Vacanță în Istanbul - Zbor și cazare în Istanbul | sejureuropa.ro

Istanbul, cu o istorie fascinantă de peste 2.500 de ani, este așezat peste Strâmtoarea Bosforului, marcând poarta dintre două continente: Europa și Asia Mică. Cunoscut anterior sub numele de Byzantium și Constantinopol, acest oraș magic este acum un amestec viu de culturi, istorie, arome și culori. Călătorii din întreaga lume sunt fermecați de moștenirea istorică și arhitecturală a Istanbulului. De la impresionantele palate, moschei otomane și biserici bizantine până la ruinele masive ale zidurilor medievale, fiecare colț al acestui oraș este plin de locuri minunate - devenind astfel Patrimoniu Mondial UNESCO pentru multe dintre cele mai importante repere ale sale.

Istanbul a devenit un adevărat melting pot, cu scene artistice și culturale vibrante. Vei găsi galerii de artă, restaurante rafinate cu o delicioasă mâncare locală, magazine de designer și cluburi de noapte efervescente, toate contribuind la farmecul contemporan al Istanbulului. Fie că ești în căutarea aventurii sau a relaxării, Istanbulul te va încânta și te va captiva în fiecare pas. Rezervă acum sejurul tău în Istanbul și pregătește-te să fii cucerit de farmecul acestui oraș incredibil!Trebuie să vezi

Palatul Topkapi

Un palat istoric, ce te transportă în timpul epocii otomane. Vei fi captivat de grădinile luxuriante, de clădirile impunătoare și de colecțiile bogate de artefacte și bijuterii expuse în muzeele sale. 


Bazilica Cisterna

O vastă cameră subterană folosită în trecut pentru a alimenta orașul cu apă, e susținută de sute de coloane și oferă azi o experiență unică. Lumina difuză și reflexiile apei creează o atmosferă ireală, iar tu vei simți că ai cobărât în altă lume.


Moscheea Albastră

Te va uimi frumusețea mozaicurilor albastre care îți fură privirea și te poartă într-o călătorie spirituală. Fiecare detaliu arhitectural te îndeamnă să te oprești și să admiri perfecțiunea și simbolismul religios al acestui loc impresionant.


Hagia Sophia

O bijuterie arhitecturală, Hagia Sophia reprezintă un amalgam fascinant de culturi și religii. De la mozaicurile sale strălucitoare la imensa sa cupolă, fiecare aspect al acestei foste catedrale și actuale moschei, te învăluie într-o atmosferă de reverență și admirație.


Muzeul de Artă Turcă și Islamică

Un tribut adus bogatei moșteniri culturale a Turciei, muzeul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte. De la tapiserii otomane la ceramică islamică, muzeul oferă o incursiune captivantă în arta și tradițiile turcești. 


Podul Galata

Cu priveliștea panoramică și atmosfera animată, podul atrage atât turișt în căutare de experiențe gastronomicei, cât și localnici ce vin aici la pescuit. Simte-te o parte din pulsul vieții de pe malurile Bosforului!


Muzeele Arheologice din Istanbul

De la sculpturi romane la mozaicuri bizantine, complexul muzeal oferă o incursiune captivantă în trecutul bogat al regiunii. Explorează galeriile și lasă-te fascinat de descoperirile arheologice care dezvăluie secretele unei civilizații uitate.


Mausoleul Suleyman Magnificul

Un tribut impresionant adus unuia dintre cei mai mari conducători ai Imperiului Otoman, Mausoleul lui Suleyman Magnificul este o capodoperă arhitecturală. Cu domul său imens și decorul său rafinat, mausoleul emană o atmosferă de solemnitate și măreție.