Taormina, Sicilia, Italia

Vacanță în Taormina

Descoperă peisaje care îți fură privirea, istorii ascunse și razele de soare ce te îmbie spre relaxare. Explorează. Bucură-te. Râzi. Degustă. Adună amintiri de pus în ramă.

Taormina, Sicilia

Vacanță în Taormina - Zbor și cazare în Taormina | sejureuropa.ro

Taormina încântă privirile cu priveliștea sa deasupra Mării Mediterane și cu cele mai impresionante vederi spre vulcanul Etna. Odată ce ai ajuns în acest oraș, te vor răsfăța atracții fascinante, plaje de vis și parcuri naturale spectaculoase. Acest colț de Sicilia înseamnă plimbări romantice pe străduțele înguste, presărate cu magazine de suvenire și buticuri, dar și cine desăvârșite în celebrele restaurante cu terasă. Da, pe lângă bogata sa moștenire culturală, Taormina este și un paradis pentru pasionații de gastronomie. Bucătăria siciliană te va încânta cu arome autentice și ingrediente proaspete, iar restaurantele locale te vor răsfăța cu delicii deosebite, precum pasta alla Norma și cannoli siciliani.

Cu plaje aurii și ape azurii, Taormina este locul perfect pentru o escapadă de relaxare sub soarele Siciliei. Plajele cele mai cunoscute, precum Isola Bella și Mazzarò, sunt ideale pentru scufundări sau băi de soare liniștite. Și pasionații de aventură rămân încântați aici: excursiile în jurul Muntelui Etna oferă oportunitatea de a explora vulcanul activ și de a admira peisajele sale unice, în timp ce degustările de vinuri siciliene în satele din împrejurimi completează experiența. Taormina este o experiență de neuitat care te va cuceri cu farmecul său autentic și atmosfera sa încântătoare!Trebuie să vezi

Teatrul Antic Taormina

Descoperă bijuteria antică din inima Taorminei. Construit în secolul al III-lea î.e.n., teatrul te încântă cu o arhitectură impresionantă și cu priveliști uluitoare către Muntele Etna și Marea Ionică. În timp ce pășești pe treptele vechi de piatră, te vei simți ca și cum ai călători în timp, descoperind secretele și povestea acestui loc fascinant.


Catedrala Taormina

Duomo di Taormina înseamnă artă și spiritualitate. Această bijuterie arhitectonică, cu origini ce datează din secolul al XIII-lea, îți oferă o experiență inedită de descoperire a istoriei și culturii siciliene. Admiră frescele magnifice și detaliile sculpturale impresionante.


Palatul Corvaja

Pășește în lumea aristocratică a Siciliei medievale în această clădire elegantă, cu rădăcini ce se întind până în secolul al X-lea. Te va încânta cu grandoarea și detaliile sale impresionante. Cu o istorie bogată și diverse funcții de-a lungul timpului, palatul îți dezvăluie povești fascinante și secrete bine păstrate.


Muzeul Sicilian de Arte și Tradiții 

Explorează bogăția culturii siciliene la Muzeul Sicilian de Arte și Tradiții Populare, care adăpostește o colecție impresionantă de artefacte, costume tradiționale și lucrări de artă ce îți dezvăluie trecutul încărcat și tradițiile vii ale Siciliei.


Porta Catania

Intră în inima istoriei Taorminei prin porțile sale antice, iar una dintre cele mai impresionante este Porta Catania. Această poartă monumentală, construită în secolul al XVII-lea, servește ca intrare spre centrul vechi al orașului și este un simbol al forței și eleganței acestui loc încântător.


Mănăstirea Franciscană

Găsește liniștea la Convento dei Frati Minori Cappuccini, o oază de spiritualitate și contemplare ce te invită să la reculegere. Cu o arhitectură sobră și elemente decorative în stil baroc, mănăstirea emană o atmosferă deosebită.


Castelmola

O bijuterie ascunsă pe dealurile din spatele Taorminei, este un sat medieval pitoresc ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra coastei siciliene și a Muntelui Etna. Vizitează În timp ce urci pe străzile înguste și pietruite, vei descoperi ruinele unui castel medieval impunător, care datează din secolul al XIV-lea și de unde ai o priveliște uimitoare asupra regiunii înconjurătoare. 


Contactează-ne