Lisabona, Portugalia

Vacanță în Lisabona

Descoperă peisaje care îți fură privirea, istorii ascunse și razele de soare ce te îmbie spre relaxare. Explorează. Bucură-te. Râzi. Degustă. Adună amintiri de pus în ramă.

Lisabona

Vacanță în Lisabona - Zbor și cazare în Lisabona | sejureuropa.ro

Lisabona îți deschide porțile către o istorie bogată și cultură aparte. Orașul celor șapte dealuri stă amplasat grațios pe malurile râului Tajo și te așteaptă să explorezi muzeele sale încărcate de povestiri fascinante, imensul său port și arhitectura sa eclectică, ce îmbină influențe din secolele al XIV-lea și al XV-lea cu modernitatea secolului XXI. Districtele Belem și Baixa îți dezvăluie secretele unui trecut glorios, în timp ce centrul istoric al orașului te îmbie cu străzi pietruite și alei pitorești. Pentru cei pasionați de natură, Parcul Forestier Monsanto este o oază de verdeață, perfectă pentru plimbări relaxante sau picnicuri în aer liber. 

Lisabona nu este doar un oraș, ci și o experiență. Simte pulsul vieții nocturne în districtul Bairro Alto, unde restaurantele și barurile îți încântă simțurile cu muzică live și atmosferă efervescentă. Fie că ești pasionat de jazz, reggae sau muzică electronică, vei găsi mereu ceva care să-ți satisfacă gusturile. În fiecare colț al orașului, vei descoperi o Lisabona plină de viață, cu o ofertă bogată de divertisment și cultură. Indiferent de preferințele tale, Lisabona te întâmpină cu brațele deschise și îți promite o călătorie memorabilă!Trebuie să vezi

Castelul São Jorge

Situat pe o colină înaltă, oferă priveliști spectaculoase asupra orașului și Râului Tejo, iar în interior vei găsi expoziții captivante care te vor purta înapoi în timp. Cu rădăcini ce se întind până în perioada maură, acest castel a fost martorul unor evenimente cruciale din istoria Portugaliei.


Muzeul de Artă Antică

Pășește într-o lume impresionantă - muzeul găzduiește o colecție remarcabilă de artă europeană și portugheză, inclusiv lucrări de la Vasco da Gama și Hieronymus Bosch. Admiră capodoperele renascentiste și baroce și lasă-te purtat într-o călătorie fascinantă prin evoluția artei și a culturii.


Acvariul din Lisabona

Descoperă fascinanta lume subacvatică la unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Admira rechini, pisici de mare și alte creaturi marine uimitoare. Această experiență captivantă oferă o înțelegere profundă a vieții sub apă și a conservării ecosistemelor marine din întreaga lume.


Mănăstirea dos Jerónimos

Explorează detaliile mănăstirii și vizitează mormântul lui Vasco da Gama, unul dintre cei mai mari exploratori portughezi, cunoscut pentru ocolul Africii și descoperirea drumului maritim către India. Mănăstirea este o reprezentare vizuală a perioadei de aur a navigației portugheze și a expansiunii imperiului lor colonial.


Muzeul Calouste Gulbenkian

Fă o călătorie prin istoria artei și culturii la acest muzeu privat de top, care găzduiește colecții remarcabile de artă europeană și orientală, precum și expoziții temporare fascinante. Muzeul impresionează prin varietatea și calitatea lucrărilor sale, cuprinzând piese de la antichitate până în prezent.


Parteonul Național

Explorează această bijuterie arhitecturală, care a fost inițial Biserica Santa Engrácia, apoi transformată într-un mausoleu național. Admiră cupola impunătoare și mormintele unor figuri importante din istoria Portugaliei, printre care se numără scriitori, politicieni și membri ai familiei regale. 


Belvedere Senhora do Monte

Bucură-te de cea mai spectaculoasă panoramă asupra orașului de pe această terasă înaltă, care oferă priveliști impresionante. Fii aici la apus pentru o experiență și mai deosebită!


Contactează-ne