City Break Salonic, Grecia - iunie 2024
De la 292 €
Salonic, Grecia

City Break Salonic, Grecia - iunie 2024

Pachet de vacanță
Creat: luni, 10 iunie 2024
Ref ID: 9351039
Tarif/ persoană De la
292 €
Bazat pe 2 adulți
Creat: luni, 10 iunie 2024

Despre destinație

Thessaloniki, unul dintre cele mai vechi orașe mari din Europa și al doilea cel mai mare oraș din Grecia. Se întinde pe peste douăsprezece kilometri într-un bazin format de dealuri joase care se confruntă cu o baie care se deschide în Golful Thermaikos. Este un oraș înfloritor și unul dintre cele mai importante centre de comerț și comunicații din Mediterana. Marele incendiu din 1917 a distrus o mare parte a centrului istoric al orașului, iar daunele au fost agravate de un mare cutremur în 1968. Cu toate acestea, există nenumărate exemple ale bogatei istorii și multor culturi ale orașului, deși ascunse printre dezvoltarea post-1917. Această mozaic de clădiri a produs un amestec incredibil de stiluri care sunt foarte unice pentru Thessaloniki. Monumentele romane se învecinează cu campusurile universitare moderne, clădirile moderniste se confruntă cu biserici medievale și structurile otomane vor acoperi în curând tunelurile celei mai noi adăugiri a Thessaloniki, metroul. Autoritățile orașului au făcut multe pentru a păstra starea patrimoniului cultural și se poate doar imagina că se va face mai mult pentru a se asigura că acesta nu este doar o parte permanentă a peisajului orașului, dar și că este bine explicat și accesibil atât localnicilor cât și vizitatorilor. Măreția Thessaloniki, totuși, nu este doar în structura sa de rezistență. Acest oraș este cu adevărat viu și nu doar în sensul traficului masiv sau al multor construcții. Oamenii de aici își plac să se exprime în aer liber și este greu să petreci timp aici fără a vedea o parte din cultura autentică și indigenă a orașului. Plateia Aristotelou are unele concerte în aer liber în timpul verii, dar există și adunări spontane care oferă vizitatorilor o perspectivă asupra vieții obișnuite a salonicilor. Studenții petrec timp în fața Rotundei cântând la chitarele lor noaptea și Agora Romană este uneori locul pieselor de teatru sau spectacolelor organizate de diverse grupuri din oraș. La fiecare doi ani, această înflorire culturală ia forma bienalei de artă contemporană, punctul culminant al calendarului comunității artistice a orașului. Bisericile bizantine, construcțiile romane, clădirile musulmane, arhitectura modernă, viața de noapte intensă și plajele uimitoare sunt esența Thessaloniki. Fiind al doilea cel mai mare oraș din Grecia, Thessaloniki combină peste 2.300 de ani de istorie cu toate facilitățile și emoțiile pe care un oraș european modern le poate oferi unui vizitator.
Mai multe informații

Servicii incluse

22 iun.
Transport de la București la Salonic
Plecare
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43231
20:45 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
22:05 - Thessaloniki, Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)
Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W43231
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
22 iun.
Cazare
3 Nopţi
No 15 Ermou Hotel 9,1 Superb
Thessaloniki - La 0,1 km de centruDOAR CAMERA15 Ermou, Thessaloniki 546 24 Comfort Double Room,1 Queen Bed,NonSmoking
A stay at No 15 Ermou Hotel places you in the heart of Thessaloniki, just a 5-minute walk from Aristotelous Square and within a 5-minute drive of White Tower of Thessaloniki. This luxury hotel is 0.1 mi (0.1 km) from Lambrakis Monument and 0.1 mi (0.1 km) from Kapani Market.Relax at the full-service spa, where you can enjoy massages. This hotel also features complimentary wireless internet access and concierge services.Make yourself at home in one of the 45 air-conditioned rooms featuring minibars and Smart televisions. Satellite television is provided for your entertainment. Private bathrooms have complimentary toiletries and hair dryers. Conveniences include desks and complimentary bottled water, and housekeeping is provided daily.Enjoy a meal at the restaurant or snacks in the hotel's coffee shop/cafe. Quench your thirst with your favorite drink at the bar/lounge.Featured amenities include complimentary wired internet access, a business center, and dry cleaning/laundry services. Event facilities at this hotel consist of a conference center and a meeting room. A shuttle from the airport to the hotel is provided for a surcharge (available 24 hours).
Alte hoteluri recomandate
25 iun.
Transport de la Salonic la București
Retur
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43232
22:40 - Thessaloniki, Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)
23:55 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W43232
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
Tarif/ persoană De la
292 €
Bazat pe 2 adulți
Personalizează
Rezervă acum
Rezumatul călătoriei
2 Adulți
Nopţi 3
Această vacanță include
Destinații 1
Zboruri 2
Hoteluri 1

Recomandările specialiștilor noștri

Ți-am pregătit itinerare irezistibile pentru destinațiile în trend pentru a-ți simplifica alegerea. Care dintre ele te atrage cel mai mult?

Mai multe recomandări
Contactează-ne